Sastāvdaļas:
- 4 vistas filejas;
- 2 vistas olas;
- 100 g sviests;
- 400 g saulespuķu eļļas;
- rīvmaize;
- zaļumu buntīte;
- sāls pēc garšas;
- pipari pēc garšas.
Gatavošana:
- Sasmalcināt zaļumus.
- Bļodā samaisīt sviestu ar zaļumiem.
- Ietīt sviestu ar zaļumiem pārtikas plēvē un ievietot saldētavā uz 20-30 minūtēm.
- Vistas fileju iegriezt ar asu nazi, lai sanāk taisnstūris, un viegli izdauzīt.
- Filejas malā izlikt sasaldētā sviesta gabaliņus.
- Satīt filejas tā, lai sviests būtu iekšpusē.
- Viegli sakult olas un pievienot sāli, iemērkt kotleti olu maisījumā.
- Pēc tam apvārtīt rīvmaizē. Divas reizes atkārtot šo procedūru.
- Dziļā pannā, vai kausiņā labi sasildīt augu eļļu un apcept kotletes, periodiski apgrozot, līdz viscaur izveidojas brūngana garoziņa.
- Eļļai pilnībā vai vismaz līdz pusei jāapņem kotletes.
- Gatavas kotletes jāapkaisa ar zaļumiem. Piedevās var pasniegt ar sīpoliem saceptus kartupeļus vai kartupeļu biezeni.
Labu apetīti!
[…] LASI VĒL: Kijevas kotletes. Īsta Ukrainas garša […]
[…] Lasi arī: Kijevas kotletes. Īsta Ukrainas garša […]