Kijevas kotletes. Īsta Ukrainas garša

Sastāvdaļas:

  • 4 vistas filejas;
  • 2 vistas olas;
  • 100 g sviests;
  • 400 g saulespuķu eļļas;
  • rīvmaize;
  • zaļumu buntīte;
  • sāls pēc garšas;
  • pipari pēc garšas.

Gatavošana:

  • Sasmalcināt zaļumus.
  • Bļodā samaisīt sviestu ar zaļumiem.
  • Ietīt sviestu ar zaļumiem pārtikas plēvē un ievietot saldētavā uz 20-30 minūtēm.
  • Vistas fileju iegriezt ar asu nazi, lai sanāk taisnstūris, un viegli izdauzīt.
  • Filejas malā izlikt sasaldētā sviesta gabaliņus.
  • Satīt filejas tā, lai sviests būtu iekšpusē.
  • Viegli sakult olas un pievienot sāli, iemērkt kotleti olu maisījumā.
  • Pēc tam apvārtīt rīvmaizē. Divas reizes atkārtot šo procedūru.
  • Dziļā pannā, vai kausiņā labi sasildīt augu eļļu un apcept kotletes, periodiski apgrozot, līdz viscaur izveidojas brūngana garoziņa.
  • Eļļai pilnībā vai vismaz līdz pusei jāapņem kotletes.
  • Gatavas kotletes jāapkaisa ar zaļumiem. Piedevās var pasniegt ar sīpoliem saceptus kartupeļus vai kartupeļu biezeni.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru